Gebruikers met de mobiele telefoon:
KLIK OP het WITTE PIJLTJE naast grijze HOME-balk om alle menu's te kunnen zien.

Op onze homepagina leest u algemeen nieuws uit de school.
Ook heeft iedere groep zijn eigen pagina bij het menu "groepen". 

Veel lees- en kijkplezier!

Sneeuwpret op het schoolplein

In heel Nederland was het code rood maar daar hadden onze leerlingen geen last van.

Wat zag de wereld er mooi uit als ze naar buiten keken. Ja, daar moest toch echt wel gespeeld worden in dat mooie pak sneeuw dat op het schoolplein lag.

12 december: stakingsdag > school gesloten

WIJ GAAN STAKEN
Op dinsdag 12 december 2017, leggen wij weer één dag het werk neer. Staken in het onderwijs is uniek, maar het water staat veel leerkrachten nu echt aan de lippen.

Met het team van De Wingerd (met de steun van ons bestuur) willen wij met een massale actie de politiek duidelijk maken dat er iets moet veranderen. Dat het beroep aantrekkelijker moet worden om een tekort te voorkomen.

We realiseren ons dat deze staking voor u enig ongemak veroorzaakt, maar wij vragen uw begrip. Uiteindelijk is het in het belang van onze kinderen dat we onderwijs kunnen blijven geven van hoge kwaliteit en er geen tekort aan leraren ontstaat.

Nadere informatie is te lezen in de brief die op 5 december is meegegeven met de kinderen.

Deze brief zullen alle ouders op 6 december tevens per mail ontvangen

Wij hopen samen met u op het goede nieuws uit Den Haag: dat een nieuw kabinet maatregelen neemt om het tij ten goede te keren.

Pietenbezoek

Bouwpiet was vandaag helemaal overstuur. Al zijn gereedschap was weg! En hoe kunnen ze nou zonder gereedschap een nieuw huis bouwen voor Sinterklaas? Eerst was de bouwtekening al verdwenen, en nu dit weer!

Mediawijsheid in groep 7 en 8

Groep 7 en 8 had een ochtend in het kader van sociale media. Samen met sportservice, jeugdprofessionals, politie en Boost Roosendaal gingen de kinderen aan de slag met het thema sociale media.

Gratis schoolfruit

Twintig weken lang krijgen alle kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag gratis groente en fruit op school. Wij doen namelijk ook dit jaar weer mee aan EU-Schoolfruit!
In de week van 13-12 t/m 15-12 krijgen zij ananas, mandarijn en peer.

Creamiddag onderbouw

Op maandag 10 oktober hadden we op school een griezelige creamiddag in de onderbouw. Dit was omdat het thema van de kinderboeken week "Gruwelijk eng" was.
Allerlei monsters, spoken en andere enge dingen werden er geknutseld. Kijkt u zelf maar.....

Bosdag kleuters

De regenbuien wachtten netjes tot wij het bos verlaten hadden,
dus konden de kleuters genieten van een gezellige leerzame boswandeling door het Pagnevaartbos

Afsluiting thema winkel

De afgelopen 4 weken hebben de kleuters van de groepen 1-2b t/m e gewerkt over het thema: De winkel. Dit aan de hand van onze methode Kleuterplein.