Gebruikers met de mobiele telefoon:
KLIK OP het WITTE PIJLTJE naast grijze HOME-balk om alle menu's te kunnen zien.

Op onze homepagina leest u algemeen nieuws uit de school.
Ook heeft iedere groep zijn eigen pagina bij het menu "groepen". 

Veel lees- en kijkplezier!

Wij zijn op vakantie

Terwijl de schoolvakantie is begonnen voor alle leerlingen, wordt er toch nog gewerkt op De Wingerd.

In de vakantieperiode worden zonnepanelen op het dak van de school geplaatst en krijgen alle vloeren van alle klassen een nieuwe toplaag.

De leerkrachten gaan daarna aan de slag met het inrichten van hun frisse lokalen, het maken van nieuwe roosters en het klaarleggen van alle schriften en boeken.

Ook de website is klaar voor het nieuwe schooljaar. De nieuwe groepen staan erin. Zodra de lessen weer begonnen zijn, wordt u hier op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

We alle ouders en kinderen graag weer op maandag 20 augustus. Tot dan!Balinees afscheidsfeest voor directeur meneer Leo

Vrijdag 8 juni bedankten we niet alleen de hulpouders voor hun fantastische bijdrage het afgelopen jaar.
We bedankten vooral ook meneer Leo voor zijn geweldige leiderschap. Hij mag gaan genieten van zijn pensioen. Wat zullen wij hem missen!

Kinderen schilderen; Roosendaal 750 jaar

Op 5 november 2018 bestaat Roosendaal 750 jaar. En dat wordt het hele jaar door gevierd met allerlei activiteiten en evenementen. Het is een geweldig feest voor de hele stad, georganiseerd door de hele stad.

Schoolvoetbaltoernooi

Woensdag 4 april was het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi.
12 meisjes en 16 jongens hebben deze middag namens de Wingerd meegedaan. Helaas waren de resultaten net niet voldoende om door te dringen tot de finalerondes. Maar dat maakt ons niet minder trots!  Super goed gedaan, jongens en meisjes!

13 april: stakingsdag > school gesloten

WIJ GAAN STAKEN
Op vrijdag 13 april 2018, leggen wij weer één dag het werk neer. Waarom wij een dag van ons salaris inleveren en waarom wij aandacht vragen voor de situatie in het onderwijs, is hieronder te lezen.
Ook hebben alle ouders inmiddels een brief ontvangen.

Met het team van De Wingerd willen wij met een massale actie de politiek duidelijk maken dat er iets moet veranderen. Dat het beroep aantrekkelijker moet worden om een tekort aan leerkrachten te voorkomen.  Nu al is het vaak lastig om de personele bezetting rond te krijgen. Zeker in geval van ziekte, is het vaak een grote puzzel om alle klassen te voorzien van een leerkracht, omdat er nu al vaak een tekort aan invallers is. Tot nu toe hebben wij nog geen klassen naar huis hoeven sturen. Wij willen voorkomen dat uw kind straks wel de dupe wordt.

We realiseren ons dat deze staking voor u enig ongemak veroorzaakt, maar wij vragen uw begrip. Uiteindelijk is het in het belang van de kinderen dat we onderwijs kunnen blijven geven van hoge kwaliteit en er geen tekort aan leraren ontstaat.

 

Cultuur op De Wingerd

Op 22 maart kregen alle 16 OBO scholen het cultuurconvenant uitgereikt.
Vanuit De Wingerd mochten Ellen, Anne en Isabel het convenant in ontvangst nemen.
Onze eigen meneer Ronald gaf een geweldige muziekles.

Schoolproject bouwen

Op donderdagavond 22 maart openden wij onze deuren voor alle ouders, opa's en oma's, zodat de kinderen met trots hun werkjes konden laten zien over hun schoolproject bouwen. Wat hadden ze hard gewerkt!

Creamiddag

Tijdens de creamiddag is er hard gewerkt aan opdrachten in het thema bouwen. Enkele kinderen uit de groepen 5-6 hebben filmpjes gemaakt.