Vlinders in je buik

Wat hebben we hard gewerkt de laatste weken aan ons klassenproject met het thema "Vlinders in je buik". De kaarten van topondernemers waren hierbij een leidraad.

Weekopening

16 januari verzorgde groep 5b de weekopening. Het was de eerste weekopening van het jaar 2017, daarom hebben de kinderen met elkaar gesproken over hun  goede voornemens van het nieuwe jaar en deze vertelt aan alle kinderen van de school.

Kerstochtend

De laatste ochtend voor de kerstvakantie treden de leerkrachten op met een musical voor de kinderen. Na de musical gaan de kinderen naar hun eigen klas  voor een eigen programma. In groep 5b hadden we spelletjes meegenomen. Wat een heerlijke afsluiting van het jaar 2016.

Iwaz

Ook dit jaar hebben we lessen met meneer  Iwaz gehad.  We krijgen er natuurlijk nog meer. Voor kerst hebben we eerst een kerstwens opgeschreven. Dit was een persoonlijk wens.

Creamiddag

Eén van de activiteiten van de crea middag eind november was een Zwarte Pietje timmeren en weven. Na een hoop herrie met het timmeren, gingen de kinderen van groep  5 en 6 aan de slag met weven van spijker naar spijker.  

Taal

Wat hebben we toch een leuke taalmethode. Eén van de onderdelen is “spreken en luisteren”,  een leuk onderdeel om dat eens met je maatje te doen.

Herfst

In de herfst zijn we heerlijk naar buiten gegaan, waar we blaadjes, takjes en andere dingen uit de natuur hebben verzameld. De juf was al eerder naar een winkel gegaan, waar ze afvalhout had gehaald.

Keuzeweek

De eerste keuzeweek van de groepen 5 en 6 was zeer succesvol. De kinderen konden uit verschillende keuze-uren kiezen.

Meer artikelen...