Verkeersdoolhof

Vorige week woensdag reden de kinderen van groep 7a en 7b het verkeersdoolhof. In het park moesten de kinderen een parcours rijden door goed de verkeersborden te volgen. En dat was soms best moeilijk.

Groepen 8 bezoeken JTC

De groepen 8 zijn een kijkje gaan nemen op hun wellicht toekomstige school. Dit als voorbereiding op een definitieve schoolkeuze. In januari zijn de open dagen van alle middelbare scholen en dan moet al snel een definitieve keuze gemaakt worden. Dit was in ieder geval een leuke ochtend met drie kennismakingslessen.

Techniekles

Een van de keuzetaken deze week was het maken van een ballonwagen. Deze techniekles werd door de leerlingen heel serieus aangepakt. Welke wagen komt het verst?

Mannequin Challenge groep 7-8

Groep 7-8 heeft de handschoen om deel te nemen aan de mannequin-challenge opgepakt. Dit betekent dat je een filmpje opneemt, terwijl de kinderen stilstaan. Hoe stiller ze staan en hoe duidelijker het is wat ze aan doen zijn, hoe beter de challenge. We hadden drie filmpjes nodig om het uiteindelijk goed in beeld te brengen. Welke klas gaat volgen?

Tableau Vivant

Naar aanleiding van de onderwerpen in schooltv weekjournaal, maakten de kinderen een Tableau Viivant. Dit is een levend schilderij. Het is een vorm van toneel waarbij de spelers in een fraaie of karakersitieke pose zwijgend iets uitbeelden. In dit geval enkele nieuwsfeiten: "Wat doen onderzoekers op de Zuidpool tegen de verveling", "alligator vangst in park", "oorlog in Aleppo", "pesten" en "Een vliegtuig scheert over een stilstaand vliegtuig."

Bronsgieterij

Dinsdag 20 september ging groep 7-8A op bezoek bij de bronsgieterij van kunstenaar Leon Vermunt in de Wouwse Plantage. Leon heeft al menig beeld in de omgeving gegoten.