Groepen 8 bezoeken JTC

De groepen 8 zijn een kijkje gaan nemen op hun wellicht toekomstige school. Dit als voorbereiding op een definitieve schoolkeuze. In januari zijn de open dagen van alle middelbare scholen en dan moet al snel een definitieve keuze gemaakt worden. Dit was in ieder geval een leuke ochtend met drie kennismakingslessen.

Techniekles

Een van de keuzetaken deze week was het maken van een ballonwagen. Deze techniekles werd door de leerlingen heel serieus aangepakt. Welke wagen komt het verst?

Sinterklaasfeest

Ook in groep 8b werd dit jaar feest gevierd op 5 december. De kinderen hadden weer prachtige surprises gemaakt voor elkaar met mooie bijpassende gedichten. Als afsluiting hebben we een mooie groepsfoto gemaakt met Sinterklaas en de Pieten!

Mannequin challenge groep 8b

Wij kunnen als groep 8b natuurlijk niet achterblijven. Tijdens de gymles hebben we ons best gedaan om zo stil mogelijk te blijven staan, hangen en zitten. Het is een prachtig filmpje geworden!

 

Programmeren kun je leren!

Vrijdag 14 oktober heeft de vader van Iggy een gastles Programmeren gegeven. We deden ook mee aan een wereldrecordpoging Programmeren voor kinderen.

Kinderboekenweek

Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar "Voor altijd jong". De kinderen hebben een oma of opa gemaakt om te laten zien dat alles kan, ook als je ouder bent. De resultaten zijn ontzettend leuk geworden, kijk maar.

Oost-Indische inkt

Groep 8b heeft de eerste mooie tekeningen al gemaakt. Met Oost-Indische inkt hebben we een pentekening gemaakt bij de onderwerpen van wereldoriëntatie. Het zijn gebouwen, iets over India of iets wat te maken heeft met de Grieken of de Romeinen. De resultaten zien er prachtig uit!

Welkom bij groep 8b

Welkom op de groepspagina van groep 8b.

Ons laatste jaar op de Wingerd!

Hier zijn we dan, groep 8b. We kunnen heel serieus zijn, maar ook gekke grappen uithalen. Wij hebben er heel veel zin in!