Gebruikers met de mobiele telefoon:
KLIK OP het WITTE PIJLTJE naast grijze HOME-balk om alle menu's te kunnen zien.

Op onze homepagina leest u algemeen nieuws uit de school.
Ook heeft iedere groep zijn eigen pagina bij het menu "groepen". 

Veel lees- en kijkplezier!

Kinderen schilderen; Roosendaal 750 jaar

Op 5 november 2018 bestaat Roosendaal 750 jaar. En dat wordt het hele jaar door gevierd met allerlei activiteiten en evenementen. Het is een geweldig feest voor de hele stad, georganiseerd door de hele stad.

Onze school ODBS doet ook mee!

Voor de viering van 750 jaar Roosendaal gaan 750 Roosendalers gezamenlijk een blijvend kunstwerk maken o.l.v. kunstenares Peet Quintus. 750 Roosendalers in Kleur”.

Ongeveer 80 leerlingen van De Wingerd waren ook uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan het maken van het kunstwerk. De leerkrachten hebben uit elke bouw 20 of 30 leerlingen geloot. Op 5 april kwam kunstenares Peet Quintus naar onze school om met de leerlingen te schilderen voor het grote schilderproject “750 Roosendalers in Kleur”. Ieder kind maakte zijn of haar eigen doekje.

Alle doekjes zijn genummerd zodat het straks nog duidelijk is wie welk doekje gemaakt heeft. Deze doekjes tezamen vormen uiteindelijk een groot kunstwerk. Dit gezamenlijk kunstwerk zal aan het eind van het jubileumjaar klaar zijn en opgehangen worden, binnen in de Roselaar op een prominente plek. Het kunstwerk zal uiteindelijk een echte representatie zijn van alle Roosendalers!

In het mooie filmpje hieronder, gemaakt door ALASKA WOODHOUSE Production, is te zien hoe de kinderen en Peet Quintus te werk gingen.