Gebruikers mobiele telefoon:
KLIK OP PIJLTJE naast grijze HOME-balk om alle menu's te kunnen zien.

Op onze homepagina leest u algemeen nieuws uit de school.
In het menu "groepen" ziet u nieuws uit de verschillende groepen. 

Kerst op De Wingerd in coronatijd

Wat doet een schoolteam als het op maandag te horen krijgt dat ze vanaf woensdag de deuren moeten sluiten vanwege de toenemende aantallen corona-besmettingen in Nederland?
Verbazing, paniek, stress, ongeloof, al deze emoties kwamen in korte tijd voorbij.

Al snel dachten we aan de komende kerstviering met het kerstdiner op donderdagavond en de kerstmusical op vrijdag. Voor vele kinderen het hoogtepunt van het jaar. Dat konden we de kinderen toch niet ontnemen!?

In allerijl werden de laatste puntjes op de i van de musical gezet door alle betrokken leerkrachten en kregen de kinderen de uitnodiging om op hun "Kerstbest" naar school te komen dinsdag. (ineens de laatste dag van het jaar)

De kinderen kregen nog les en pakten hun zware boekentassen in voor de komende weken.

Om, ondanks alles, toch het kerstgevoel in te luiden, konden de kinderen die dag in verschillende shifts kijken naar de kerstmusical die door leerkrachten opgevoerd werd. Blij koppies, dansende en lachende kinderen zagen wij! Dat was echt heel fijn. 

Wij wensen iedereen in deze vreemde tijd de beste feestdagen die mogelijk zijn! Geluk en gezelligheid zit vaak in kleine dingen, we moeten ze alleen even zoeken.

Hieronder zijn verschillende filmpjes van de kerstmusical te zien zodat u misschien samen met uw kind nog even kunt nagenieten.


Een musical verzorgen in coronatijd. Dat vraagt een andere aanpak dan gewoonlijk.

Dan ook nog ineens een onverwachte sluiting van de scholen waardoor we de musical eerder opvoerden, dat vroeg een enorme flexibiliteit van alle collega's.
Optreden met onderlinge afstand, mondmaskers en kleine groepen. Het is gelukt!

Gebruik makend van alle digitale middelen, slaagden we er in om ondanks de beperkingen toch een leuke musical neer te zetten. Hoe fijn was het om die blije kindergezichten te zien.

Enkele kinderen van de groepen 7 openden de musical met een prachtige dans.

Meneer Armand, juf Petra en Marjolein maakten het script en verzorgden de rode draad, maar zonder hulp van de collega's was er zeker niet dit resultaat!
We hadden juf Judith die de sterren van de hemel zong in "The Voice"
We hadden juf Pauline, juf Nicole, juf Mariska en meneer Bastien die als de Masked Singers optraden. Een optreden dat fanatiek gepresenteerd werd door meneer Joost.
Dan waren er ook juf Amber, juf Kimberly en meneer Wouter die prachtig en grappig dansten.
Meneer Ronald zorgde voor de muzikale begeleiding tussendoor, juf Debbie deed het licht en geluid, juf Ingrid filmde de musical en juf Nicole maakte de foto's! (zie foto-slide hieronder)


Dit filmpje is gebruikt in de kerstmusical. Juf Marjolein Verwijs was de kerstboom aan het versieren maar bleek geen piek te hebben. Zij belde directeur Karin van Giessel om te vragen of zij een piek voor haar had. Juf Karin en al haar collega's zorgen ervoor dat de piek bij juf Marjolein aankwam. Heeft de piek de reis overleefd of niet?

Met deze digitale, muzikale kerstkaart wensen we alle ouders en kinderen van odbs De Wingerd, ondanks de huidige situatie, fijne feestdagen.
Ook was deze medley de afsluiting van onze kerstmusical. Normaliter staan we met alle collega's op het podium de kinderen toe te zingen. Iets wat uiteraard in deze coronatijd niet mogelijk is. Met wat creativiteit kwamen we tot deze oplossing.