Gebruikers mobiele telefoon:
KLIK OP PIJLTJE naast grijze HOME-balk om alle menu's te kunnen zien.

Op onze homepagina leest u algemeen nieuws uit de school.
In het menu "groepen" ziet u nieuws uit de verschillende groepen. 

Tullepetaonejacht voor kinderen

Wij vragen graag aandacht voor het leuke initiatief van een ouder van onze school:

De kinderen moeten al zoveel missen door alle maatregelen; echte verjaardagsfeestjes, familie, school, vriendjes, Sinterklaasintocht, Kerst en nu ook carnaval. Alles is een stuk saaier en er valt weinig te beleven voor ze.

Het is voor de kinderen heel leuk om toch iets van carnaval mee te krijgen. Letterlijk er mee bezig te zijn en even afleiding te hebben, coronaproof natuurlijk! 

Tullepetaonejacht voor de prallekes en brakskes! Tijdens het carnavalsweekend en in de vakantie.
De Tullepetaonejacht is een initiatief om kinderen af te leiden van het coronavirus en is geïnspireerd op de berenjacht tijdens de eerste lockdown. Een toevoeging is de buurtbingo met carnavalselementen. (zie bijlage bij dit Blaadje)

Het idee voor deze jacht is eigenlijk heel eenvoudig: Ouders kunnen de kleurplaat uitprinten. (zie bijlagen bij dit blaadje) Kinderen kleuren de kleurplaat in en hangen deze achter het raam. Daarbij kunnen ze samen met hun ouders het raam versieren. Alles mag, het is tenslotte carnaval. Lekker knutselen in hun carnavalspak, met een muziekje en dansje erbij. 

Vervolgens kunnen de kinderen, samen met ouders, in de buurt zoeken naar de versierde gevels en ramen. (Natuurlijk verkleed!) Kijken hoeveel kleurplaten ze kunnen vinden en de carnavalsbingo spelen! Groene Tullepetoan… kruisje! Een carnavalsvlag… kruisje, confetti… kruisje, etc. tot je bingo hebt! Volop plezier en toch een beetje carnaval op een veilige manier.

Hoe leuk is het voor de kinderen om in hun eigen omgeving, coronaproof, toch een carnavalsfeestje te hebben! Zeker in deze tijden waar heel hun wereld op z’n kop staat is afleiding heel welkom. Laten we er met z'n allen een feestje van maken voor onze prallen en brakken! Ik hoop op een positieve reactie zodat er zoveel mogelijk lachende gezichten zijn van de kinderen die toch een beetje carnaval kunnen meekrijgen.

Onderdeel van de Tullepetaonejacht is een kleurplaatwedstrijd met leuke prijzen. Foto’s van de kleurplaten kunnen ook gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vergeet niet de naam, leeftijd en mailadres te vermelden op de kleurplaat.

Download hieronder de kleurplaten en de jachtbingo-kaart

Kleurplaat 1
Kleurplaat 2
Kleurplaat 3
Tullepetaonejacht-bingo