Verhaaltjes van groep 3

De kinderen kregen de opdracht zinnen te maken bij de plaatjes, zodat er een verhaaltje ontstaat. Op de foto's ziet u een aantal van deze verhaaltjes. Veel leesplezier!

Mugcakes maken. Taalles.

Taalles met als thema "recept lezen en schrijven". Hoe kan je dit beter leren dan door gewoon te doen. Met een eenvoudig recept in de hand en ieder zijn eigen beker en materialen, gingen de kinderen aan de slag.

Ondanks een helder recept ontstonden er toch veel verschillende mugcakes. In spanning werd er voor de magnetron gewacht. De magnetron was na afloop nog schoon. De kinderen en de tafels niet. :) 

Hoofdletters met vulpen

Halverwege groep 4 leren kinderen met vulpen te schrijven. Kijk hoe prachtig de kinderen van groep 4 de hoofdletters met vulpen kunnen schrijven!


Dramalessen

Drama-/theaterlessen zijn niet alleen van belang vanuit cultureel oogpunt.
Ze zijn ook van grote betekenis voor de persoonlijke ontwikkeling; kinderen leren zichzelf te presenteren, winnen aan expressie en goed samen te werken.

Meneer Martijn verzorgt op onze school de dramalessen. Het is de bedoeling dat de leerkrachten van hem leren hoe zij deze lessen kunnen geven zodat ze het later zelf kunnen doen.

Spreekbeurten

Spreken voor de groep is iets dat voor sommigen erg spannend kan zijn. Omdat wij het belangrijk vinden dat leerlingen ontspannen voor een groep leren staan, beginnen we al vroeg met activiteiten die dit stimuleren.

Een eerste kijkje in de groepen 3 en 4

Er wordt hard gewerkt in de groepen 3 en 4. 

Op de foto's is dit te zien:
De kinderen van groep 3 lezen in hun eerste leesboekjes en maken woorden en zinnen op hun letterdozen.
Bij groep 4 krijgen de kinderen voor het eerst de vakken taal en spelling. Ze werken in werkboeken en leren in een schrift te schrijven. 
De kinderen leren werken met de takenbladen van groep 3 en 4. Dat is soms even wennen, maar het lukt al goed.